Simular un clic passant el ratolí per sobre

Podeu fer clic o arrossegar simplement movent el punter del ratolí sobre un control o un objecte a la pantalla. Això és útil si us costa moure el ratolí i fer clic al mateix temps. Aquesta funcionalitat s'anomena Clic en passar per sobre.

Quan el Clic en passar per sobre està actiu, podeu moure el punter del ratolí sobre un control, deixar-hi el ratolí, i aleshores esperar una estona a què el ratolí faci clic per vostè.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

2. Feu clic a Accés universal per a obrir el quadre.

3. Premeu Assistència en fer clic a la secció Apuntant i clicant.

4. Canvia Clic en passar per sobre a activat.

La finestra Clic en passar per sobre s'obrirà i es quedarà sobre la resta de finestres que tingueu obertes. Podeu utilitzar-la per a seleccionar el tipus de clic que voleu que es faci quan passeu per sobre un botó. Per exemple, si seleccioneu Clic secundari, el ratolí efectuarà un clic amb el botó secundari quan us mantingueu sobre un botó durant uns pocs segons. Després de fer un doble clic, un clic secundari o un arrossegament, tornareu automàticament al mode «fer clic».

Quan desplaci el punter del ratolí sobre un botó i no el mogui, canviarà gradualment de color. Quan hagi canviat totalment de color, es farà clic sobre el botó.

Utilitzeu la barra lliscant del Retard per a controlar l'estona que heu de mantenir quiet el ratolí perquè s'efectuï en un clic.

No és necessari mantenir el ratolí perfectament quiet quan es fa el clic per desplaçament. Està permès que el ratolí es mogui una mica i faci igualment el clic després d'una estona. Malgrat tot, si es mou massa el clic no es produirà.

Ajusteu la configuració del llindar de moviment per a canviar quant es pot moure el punter i encara considerar que s'està sobre.