Fer una còpia de seguretat

La manera més senzilla de fer les còpies de seguretat dels fitxers i paràmetres de configuració és deixar que una aplicació de còpies de seguretat se'n faci càrrec. Hi ha nombroses aplicacions d'aquest tipus, com per exemple el Déjà Dup.

L'ajuda de l'aplicació de còpies de seguretat que hàgiu escollit us indicarà com configurar l'aplicació per a fer les còpies, i què haureu de fer per a recuperar la informació que teniu copiada.

Una opció alternativa és copiar els vostres fitxers a una ubicació segura, com un disc dur extern, un servei d'emmagatzematge en línia o una unitat USB. Els vostres fitxers personals i les vostres configuracions solen estar a la vostra carpeta d'inici, de manera que els podreu copiar des d'allà.

La quantitat d'informació de la qual podeu fer una còpia de seguretat depèn de la mida del dispositiu d'emmagatzemament que utilitzeu. Si disposeu de prou espai al dispositiu on realitzareu la còpia, el millor que podeu fer és copiar tot el directori personal, amb les següents excepcions:

• Ja s'ha fet una còpia de seguretat dels fitxers en un altre lloc, com un disc USB, o altres suports extraïbles.

• Fitxers que podeu recrear fàcilment. Per exemple, si sou programador, no heu de fer una còpia de seguretat dels fitxers que es produeixen quan compileu els vostres programes. En lloc d'això, assegureu-vos que feu una còpia de seguretat dels fitxers font originals.

• Qualsevol fitxer de la paperera. Trobareu el directori de la Paperera a ~/.local/share/Trash.