Què s'hauria d'incloure en una còpia de seguretat

La vostra prioritat hauria de ser fer còpies de seguretat dels fitxers més importants, així com d'aquells que són costosos de refer. Un exemple de més a menys important podria ser:

Els fitxers personals

Això inclou els documents, els llibres de càlcul, els correus electrònics, les cites del calendari, les dades financeres, les fotografies de la família i qualsevol cosa que considereu important. Aquests són, sens dubte, els més importants, ja que són irreemplaçables.

Els paràmetres de configuració personals

Això inclou els canvis que hàgiu fet als colors, fons de pantalla, resolució de pantalla i paràmetres de configuració del ratolí de l'escriptori. També inclou les preferències de les aplicacions, com per exemple els paràmetres de configuració del LibreOffice, el reproductor de música i el gestor de correu electrònic. Aquests són reemplaçables, però pot dur una mica de temps refer-los.

Paràmetres del sistema

Most people never change the system settings that are created during installation. If you do customize your system settings for some reason, you may wish to back up these settings.

Programari instal·lat

Normalment, el programari es pot recuperar de forma ràpida després d'haver tingut algun problema amb l'ordinador si, simplement, es torna a instal·lar.

En general, voldreu tenir còpies de seguretat d'aquells fitxers que són irreemplaçables o que tardaríeu massa en refer. En canvi, tot allò que sigui fàcil de recuperar o tornar a fer pot interessar-vos no copiar-ho per a estalviar-vos l'espai que ocuparien al suport on feu les còpies de seguretat.