Eliminar fitxers i carpetes

Si ja no voleu un fitxer o una carpeta, podeu suprimir-lo. Quan suprimiu un ítem, es desplaça a la carpeta anomenada Paperera, on s'emmagatzema fins que es buidi la paperera. Podeu restaurar elements de la Paperera a la seva ubicació original si decidiu que els necessiteu o si els vàreu eliminar accidentalment.

Per a enviar un fitxer a la paperera:

1. Feu un sol clic a l'element que voleu enviar a la paperera per a seleccionar-lo.

2. Premeu Supr al teclat. Com a alternativa, arrossegueu l'element a la Paperera a la barra lateral.

El fitxer es traslladarà a la paperera i se us presentarà una opció Desfés l'esborrat. El botó Desfés apareix uns segons. Si seleccioneu Desfés, el fitxer es restaurarà a la seva ubicació original.

Per a eliminar els fitxers permanentment i alliberar espai al disc a l'ordinador, heu de buidar la paperera. Per a buidar la paperera, feu clic amb el botó de la dreta Paperera a la barra lateral i seleccioneu Buida la paperera.

Suprimeix un fitxer permanentment

Podeu eliminar immediatament un fitxer de forma permanent, sense haver d'enviar-lo primer a la paperera.

Per a suprimir un fitxer de forma permanent:

1. Seleccioneu l'element que voleu suprimir.

2. Mantingueu premuda la tecla Maj, aleshores premeu la tecla Supr del seu teclat.

3. Com que no ho podeu desfer, se us demanarà que confirmeu que voleu eliminar el fitxer o la carpeta.

Els fitxers esborrats als dispositius extraïbles poden no ser visibles en altres sistemes operatius, com Windows o Mac OS. Els fitxers encara hi són i estaran disponibles quan torneu a connectar el dispositiu al vostre ordinador.