Quina és la tecla de Menú?

La tecla de Menú, també coneguda com a tecla Aplicació, és una tecla que es troba en alguns teclats orientats a Windows. Aquesta tecla sol estar en la part inferior dreta del teclat, al costat de la tecla Ctrl, però els fabricants de teclat poden situar-la en una ubicació diferent. Se sol representar com un cursor que flota sobre un menú:Menu key icon.

La funció principal d'aquesta tecla és llançar un menú contextual amb el teclat en lloc de fer clic amb el botó dret del ratolí: això és útil si el ratolí o un dispositiu similar no estan disponibles o quan el botó dret del ratolí no existeix.

La tecla de Menú de vegades s'omet en interès de l'espai, sobretot en teclats d'ordinadors portàtils. En aquest cas, alguns teclats inclouen la funció Menú en una tecla que es pot activar en combinació amb la tecla de Funció (Fn).

El menu contextual és un menú que apareix quan feu clic amb el botó dret. El menú que veieu, si existeix, depèn del context i és funció de l'àrea que hàgiu clicat amb el botó dret. Quan utilitzeu la tecla de Menú, el menú contextual es mostra en funció de la zona de pantalla on estava el cursor en el moment de prémer la tecla.