Fer clic i moure el punter del ratolí usant el teclat numèric

Si teniu problemes amb un ratolí o un altre dispositiu de senyalització, podeu controlar el punter del ratolí mitjançant el teclat numèric del teclat. Aquesta funcionalitat s'anomena tecles de ratolí.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

Podeu accedir a la visió general d'Activitats prement-hi a sobre, movent el punter del ratolí a la part superior esquerra de la pantalla, utilitzant Ctrl+Alt+Tab seguit de Retorn o utilitzant la tecla Súper.

2. Feu clic a Accés universal per a obrir el quadre.

3. Utilitzar les fletxes amunt i avall per a seleccionar les Tecles del ratolí a la secció Punter i clic aleshores premeu Retorn per a canviar les Tecles del ratolí a ON.

4. Assegureu-vos que Bloq Núm està inactiu. Aleshores sereu capaç de moure el punter del ratolí utilitzant el teclat.

El teclat numèric és un conjunt de botons numèrics del vostre teclat generalment disposats en una quadrícula rectangular. Si teniu un teclat sense un teclat numèric (com ara un teclat d'ordinador portàtil), és possible que necessiteu mantenir premuda la tecla de funció (Fn) i utilitzar certes altres tecles del teclat com a teclat numèric. Si utilitzeu aquesta funció sovint en un ordinador portàtil, podeu adquirir teclats numèrics USB o Bluetooth externs.

Cada número del teclat correspon a una adreça. Per exemple, prémer 8 mou el punter cap amunt i prémer 2 el mourà avall. Premeu la tecla 5 per a fer un clic amb el ratolí, o premeu ràpidament dues vegades per a fer doble clic.

La majoria de teclats tenen una clau especial que us permet fer clic amb el botó dret, de vegades anomenat la tecla de Menú. Tingueu en compte, però, que aquesta tecla respon a on està el focus del teclat, no on està el punter del ratolí. Veure Simular un clic amb el botó secundari del ratolí per a obtenir informació sobre com fer clic amb el botó dret mantenint premuda la tecla 5 o el botó esquerre del ratolí.

Si voleu utilitzar el teclat numèric per a escriure números mentre les tecles del ratolí estan habilitades, Poseu Bloq Núm a ON. El ratolí no es pot controlar amb el teclat quan Bloq Núm està activat.

Les tecles numèriques normals, en una línia a la part superior del teclat, no controlaran el punter del ratolí. Només es poden utilitzar les tecles numèriques del teclat numèric.