He d'escanejar els meus correus electrònics per a cercar virus?

Els virus són programes que causen problemes si aconsegueixen trobar una manera per a introduir-se a l'ordinador. Una manera comuna d'entrar a l'ordinador és mitjançant missatges de correu electrònic.

Els virus que poden afectar els ordinadors que executen Linux són bastant rars, així que és poc probable que s'infecti d'un virus a través del correu electrònic o d'una altra manera. Si rebeu un correu electrònic amb un virus amagat, probablement no tindrà efecte a l'ordinador. Per tant, és probable que no hàgiu d'escanejar el vostre correu electrònic per a detectar virus.

Tanmateix, és possible que vulgueu escanejar el vostre correu electrònic per a detectar virus en cas de passar correus electrònics d'una persona a una altra. Per exemple, si un dels vostres amics té un ordinador amb Windows amb un virus i us envia un correu electrònic infectat, i després reenvieu aquest correu electrònic a un altre amic amb un ordinador amb Windows, el segon amic també podria infectar-se amb el virus. Podeu instal·lar una aplicació antivirus per a escanejar els vostres correus electrònics per a evitar-ho, però és poc probable que passi i la majoria de persones que utilitzen Windows i Mac OS tenen programari antivirus propi.