Configuració manual de la xarxa

Si la vostra xarxa no assigna automàticament la configuració de la xarxa a l'ordinador, és possible que hàgiu d'introduir manualment la configuració. Aquest tema suposa que ja coneixeu la configuració correcta per a utilitzar-la. Si no és així, és possible que hàgiu de preguntar a l'administrador de la xarxa o mirar la configuració del vostre encaminador o commutador de xarxa.

Per a posar manualment la vostra configuració de xarxa:

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Feu clic a Paràmetres.

3. Si us connecteu a una xarxa amb un cable, feu clic a Xarxa. En cas contrari, feu clic a Wi-Fi.

Assegureu-vos que la vostra targeta sense fil està activada o que hi ha un cable de xarxa connectat.

4. Feu clic al botó configuració.

Per a una connexió Wi-Fi, el botó configuració estarà situat al costat de la xarxa activa.

5. Seleccioneu la pestanya IPv4 o IPv6 i canvieu el Mètode a Manual.

6. Escriviu l'Adreça IP i la Passarel·la, així com la màscara de xarxa adequada.

7. A la secció DNS, canvieu Automàtic a OFF. Introduïu l'adreça IP del servidor DNS que voleu utilitzar. Introduïu adreces de servidors DNS addicionals utilitzant el botó +.

8. A la secció Rutes, canvieu Automàtic a OFF. Introduïu l'Adreça, Màscara de xarxa, Passarel·la i Mètrica de la ruta que vulgueu utilitzar. Introduïu rutes addicionals utilitzant el botó +.

9. Feu clic a Aplica. Si no esteu connectat a la xarxa, obriu el menú del sistema des del costat dret de la barra superior i connecteu-vos. Proveu la configuració de la xarxa intentant visitar un lloc web o mireu, per exemple, fitxers compartits a la xarxa.