Connectar-se a una xarxa sense fil

Si teniu un ordinador amb accés sense fil, podeu connectar-vos a una xarxa sense fil que tingueu a l'abast per a obtenir accés a Internet, veure fitxers compartits a la xarxa, etc.

1. Obriu el menú de sistema des de la part dreta a la barra superior.

2. Seleccioneu Wi-Fi no connectada. La secció Wi-Fi del menú s'expandirà.

3. Feu clic a Trieu una xarxa.

4. Feu clic al nom de la xarxa que vulgueu i, a continuació, feu clic a Connecta.

If the name of the network is not shown, scroll down the list. If you still do not see the network, you may be out of range, or the network might be hidden.

5. Si la xarxa està protegida per una contrasenya (clau de xifratge), introduïu la contrasenya quan se us demani i feu clic a Connecta.

Si no coneixeu la clau, pot estar escrita a la part inferior de l'encaminador sense fil, o de l'estació base, o en el manual d'instruccions, o bé haureu de preguntar a la persona que administra la xarxa sense fil.

6. La icona de la xarxa canviarà d'aparença a mesura que l'ordinador intenti connectar-se a la xarxa.

7. Si la connexió s'estableix correctament, la icona canviarà a un punt amb diverses barres corbes a sobre (). Més barres indiquen una connexió més forta a la xarxa. Menys barres signifiquen que la connexió és més feble i pot ser que no sigui molt fiable.

Si la connexió no s'ha realitzat correctament, pot ser que se us demani la contrasenya de nou o que se us informi que la connexió s'ha desconnectat. Hi ha diverses coses que ho podrien haver provocat. Podríeu haver introduït una contrasenya incorrecta, el senyal podria ser massa feble, o la targeta de xarxa sense fil de l'ordinador podria tenir un problema, per exemple. Veure Solució de problemes de xarxa sense fil per a més ajuda.

Una connexió més forta a una xarxa sense fil no significa necessàriament que tingueu una connexió a Internet més ràpida o que tingui velocitats de descàrrega més ràpides. La connexió sense fil connecta l'ordinador al dispositiu que proporciona la connexió a Internet (com un encaminador o mòdem), però les dues connexions són realment diferents, i així s'executaran a diferents velocitats.