Bloquejar automàticament la pantalla

Quan deixeu l'ordinador, hauríeu de bloquejar la pantalla per a evitar que altres persones utilitzin l'escriptori i accedeixin als vostres fitxers. Si de vegades oblideu de bloquejar la vostra pantalla, és possible que vulgueu que la pantalla del vostre ordinador es bloquegi automàticament després d'un període de temps determinat. Això us ajudarà a protegir-lo quan no l'estigui utilitzant.

Quan la pantalla estigui blocada, les aplicacions i els processos del sistema continuaran funcionant, però s'haurà d'introduir la contrasenya per a tornar a utilitzar-lo de nou.

Per a configurar el temps abans que la pantalla es bloquegi automàticament:

1. Go to the desktop and start typing Screen Lock.

2. Feu clic a Bloqueja de pantalla per a obrir el quadre.

3. Assegureu-vos que el bloqueig automàtic de la pantalla està activat, i després seleccioneu durant quant de temps des de la llista desplegable Retard per a blocar la pantalla automàticament.

Les aplicacions poden presentar-vos notificacions que encara es mostren a la pantalla de bloqueig. Això és convenient, per exemple, per a veure si teniu cap correu electrònic sense desbloquejar la pantalla. Si us preocupa que altres persones vegin aquestes notificacions, desactiveu Mostra les notificacions a la pantalla de bloqueig. Per a més paràmetres de notificació, consulteu Notificacions i llista de notificacions.

Quan la pantalla estigui blocada i vulgueu desbloquejar-la, premeu Esc, o feu lliscar el ratolí des de la part inferior de la pantalla. A continuació, introduïu la vostra contrasenya i premeu Retorn o feu clic a Desbloqueja. Com a alternativa, simplement comenceu a escriure la vostra contrasenya i la cortina de bloqueig s'aixecarà automàticament mentre escriviu.