Captures i enregistraments de pantalla

Podeu fer una imatge de la vostra pantalla (una captura de pantalla) o gravar un vídeo de què està passant a la pantalla (un enregistrament de pantalla). Això és útil si, per exemple, voleu mostrar a algú com fer alguna cosa a l'ordinador. Les captures de pantalla i els enregistraments són fitxers d'imatge i de vídeo normals, de manera que podeu enviar-les per correu electrònic i compartir-les a la web.

Fer una captura de pantalla

1. Open Screenshot from the desktop.

2. A la finestra de Captura de pantalla, seleccioneu si s'ha d'agafar tota la pantalla, la finestra actual o una àrea de la pantalla. Establiu un retard si heu de seleccionar una finestra o configurar l'escriptori per a la captura de pantalla. A continuació, trieu els efectes que desitgeu.

3. Feu clic a Fes una captura de pantalla.

Si heu seleccionat Selecció, el punter canvia a una creu. Feu clic i arrossegueu l'àrea que voleu per a la captura de pantalla.

4. A la finestra Desa la captura, introduïu un nom de fitxer i trieu una carpeta, aleshores feu clic a Desa.

Com a alternativa, importeu la captura de pantalla directament a una aplicació d'edició d'imatges sense haver-la de desar primer. Feu clic a Com copiar al porta-retalls aleshores enganxeu la imatge a l'altra aplicació o arrossegueu la miniatura de la captura de pantalla a l'aplicació.

Dreceres de teclat

Feu ràpidament una captura de pantalla de l'escriptori, una finestra, o una àrea de pantalla, mitjançant aquestes dreceres de teclat globals:

• Impr Pant per a fer una captura de pantalla de l'escriptori.

• Alt+Impr Pant per a fer una captura de pantalla d'una finestra.

• Maj+Impr Pant per a fer una captura de pantalla d'una àrea que seleccioneu.

Quan feu servir una drecera de teclat, la imatge es desarà automàticament a la vostra carpeta Imatges a la vostra carpeta d'inici amb un nom que comença per Screenshot i inclou la data i l'hora que es va fer.

Si no teniu una carpeta Imatges, les imatges es desaran a la vostra carpeta d'inici.

Mantingueu premuda la tecla Ctrl amb qualsevol dels accessos directes anteriors per a copiar la imatge de captura de pantalla al porta-retalls en comptes de desar-la.

Fer un enregistrament de pantalla

Podeu fer un enregistrament de vídeo de què està passant a la pantalla:

1. Premeu Ctrl+Alt+Maj+R per a començar a gravar el que hi ha a la pantalla.

Es mostra un cercle vermell a l'extrem superior dret de la pantalla quan l'enregistrament està en curs.

2. Un cop hàgiu acabat, premeu Ctrl+Alt+Maj+R de nou per a aturar l'enregistrament.

3. El vídeo es desa automàticament a la vostra carpeta Vídeos a la vostra carpeta d'inici, amb un nom que comença per Screencast i inclou la data i hora en què es va fer.

Si no teniu una carpeta Vídeos, els vídeos es desaran a la vostra carpeta d'inici.