Simulér et højreklik med musen

Du kan højreklikke ved at holde den venstre museknap nede. Det er nyttigt hvis du har svært ved at flytte dine fingre hver for sig på den ene hånd eller hvis din pegeenhed kun har én knap.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

2. Klik på Tilgængelighed for at åbne panelet.

3. Tryk på Klikhjælp i afsnittet Pege og klikke.

4. Tænd for Simuleret sekundært klik i vinduet Klikhjælp.

Du kan ændre hvor længe du skal holde den venstre museknap nede inden det registreres som et højreklik ved at ændre Ventetid for accept.

For at højreklikke med simuleret sekundært klik holdes den venstre museknap nede, hvor du normalt ville højreklikke, og herefter slippes den. Markøren udfyldes med en anden farve mens du holder den venstre museknap nede. Når farven er ændret helt, så slip museknappen for at højreklikke.

Visse specielle markører såsom markørene til at tilpasse størrelse ændrer ikke farve. Du kan stadigvæk bruge simuleret sekundært klik som normalt, selv hvis du ikke får visuel feedback fra markøren.

Hvis du bruger musetaster, så giver det dig også mulighed for at højreklikke ved at holde 5-tasten nede på dit numeriske tastatur.

I Aktivitetsoversigten kan du også bruge langvarigt tryk til at højreklikke, selv hvis funktionaliteten er deaktiveret. Langvarigt tryk virker en smule anderledes i oversigten: du behøver ikke slippe knappen for at højreklikke.