Slå klæbetaster til

Klæbetaster giver dig mulighed for at skrive tastaturgenveje én tast ad gangen frem for at skulle holde alle tasterne nede på samme tid. F.eks. bruges genvejen Super+Tab til at skifte mellem vinduer. Uden klæbetaster skal du holde begge taster nede på samme tid; med klæbetaster skal du trykke på Super og så Tab for at gøre det samme.

Det kan være du vil slå klæbetaster til hvis du har svært ved at holde flere taster nede på samme tid.

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klik på Indstillinger.

3. Klik på Tilgængelighed i sidebjælken for at åbne panelet.

4. Tryk på Skrivehjælp (AccessX) i afsnittet Skrivning.

5. Tænd for Klæbetaster-kontakten.

Slå hurtigt klæbetaster til og fra

Tænd for Slå til med tastatur for at slå klæbetaster til eller fra med tastaturet. Når valgmuligheden er tilvalgt, så kan du trykke på Skift 5 gange i træk for at aktivere eller deaktivere klæbetaster.

Du kan også slå klæbetaster til og fra ved at klikke på tilgængelighedsikonet på toplinjen og vælge Klæbetaster. Tilgængelighedsikonet er synligt når en eller flere indstillinger er blevet aktiveret i panelet Tilgængelighed.

Hvis du trykker på to taster på samme tid, så kan du få klæbetaster til at slå sig selv fra midlertidigt, så du kan indtaste en tastaturgenvej på den normale måde.

Hvis du f.eks. har klæbetaster slået til men trykker på Super og Tab samtidigt, så venter klæbetaster ikke på at du trykker på en anden tast hvis du havde valgmuligheden slået til. Den venter dog hvis du kun trykkede på én tast. Det er nyttigt hvis du er i stand til at trykke på visse taster samtidigt (f.eks. taster som er tæt på hinanden), men ikke på andre.

Vælg Deaktivér hvis to taster holdes nede samtidig for at aktivere det.

Du kan få computeren til at lave en “biplyd” når du begynder at skrive en tastaturgenvej med klæbetaster slået til. Det er nyttigt hvis du vil vide om klæbetaster forventer at der skrives en tastaturgenvej, så det næste tastetryk tolkes som del af en genvej. Vælg Bip når der trykkes på en modifikationstast for at aktivere det.