Sikker fjernelse af eksternt drev

Når du bruger eksterne lagerenheder som USB-flashdrev bør du fjerne dem sikkert inden de tages ud. Hvis du bare tager en enhed ud, så risikerer du at tage den ud mens et program stadigvæk bruger den. Det kan resultere i at nogle af dine filer mistes eller bliver beskadiget. Når du bruger en optisk disk som en cd eller dvd, så kan du bruge det samme trin til at skubbe disken ud fra din computer.

Skub en flytbar enhed ud:

1. From the desktop open Files.

2. Find enheden i sidebjælken. Den har et lille skub ud-ikon ved siden af navnet. Klik på skub ud-ikonet for at fjerne den sikkert eller skubbe den ud.

Du kan også højreklikke på enhedens navn i sidebjælken og vælge Skub ud.

Sikker fjernelse af en enhed som er i brug

Hvis nogle af filerne på enheden er åbne og i brug af et program, så vil du ikke være i stand til at fjerne enheden sikkert. Du får besked med et vindue der fortæller dig at Diskenheden er optaget. Fjern enheden sikkert:

1. Klik på Annuller.

2. Luk alle filerne på enheden.

3. Klik på skub ud-ikonet for at fjerne den sikkert eller skubbe den ud.

4. Du kan også højreklikke på enhedens navn i sidebjælken og vælge Skub ud.

Du kan også vælge Skub ud alligevel for at fjerne enheden uden at lukke filerne. Det kan forårsage fejl i programmer hvor filerne er åbne.