Hvad er Menu-tasten?

The Menu key, also known as the Application key, is a key found on some Windows-oriented keyboards. This key is usually on the bottom-right of the keyboard, next to the Ctrl key, but it can be placed in a different location by keyboard manufacturers. It is usually depicted as a cursor hovering above a menu: Menu key icon.

Tastens primære funktion er at åbne en genvejsmenu med tastaturet frem for ved at klikke på den højre museknap: det er nyttigt hvis musen eller en lignende enhed ikke er tilgængelig eller når der ikke er en højre museknap.

Menu-tasten udelades nogle gange af hensyn til pladsen, specielt på bærbare tastaturer og bærbare computere. Når det er tilfældet har nogle tastaturer en Menu-funktionstast der kan aktiveres i kombination med funktionstasten (Fn).

Genvejsmenuen er en menu der vises når du højreklikker. Den menu du ser, hvis du ser nogle, afhænger af sammenhænget og funktionen i det område du højreklikkede. Når du bruger Menu-tasten, så vises genvejsmenuen til det område på skærmen som din markør var over da du trykkede på tasten.