Poista ulkoinen asema turvallisesti

Kun käytät ulkoisia tallennusvälineitä, kuten USB-muistitikkuja, sinun kannattaisi poistaa ne turvallisesti järjestelmästä ennen niiden irrottamista. Jos vain irrotat laitteen ja joku ohjelma käyttää sitä yhä, tiedostoja voi kadota tai vaurioitua. Kun käytät optista levyä kuten CD:tä tai DVD:tä, voit käyttää samoja ohjeita levyn poistamiseen tietokoneesta.

Siirrettävän laitteen irrottaminen

1. From the desktop open Files.

2. Paikallista laite sivupaneelista. Laitteen nimen vieressä pitäisi olla pieni irrotuskuvake. Napsauta kyseistä kuvaketta poistaaksesi laitteen turvallisesti.

Vaihtoehtoisesti, napsauta laitteen nimeä sivupalkissa hiiren oikealla painikkeella ja valitse Irrota.

Käytössä olevan laitteen turvallinen poistaminen

Jos yksikään ohjelma käyttää laitteen tiedostoja, et pysty sammuttamaan laitetta turvallisesti. Sinulle ilmoitetaan, että ”laite on käytössä”.Poistaaksesi laitteen turvallisesti:

1. Napsauta Peru.

2. Sulje kaikki laitteen tiedostot.

3. Click the eject icon to safely remove or eject the device.

4. Vaihtoehtoisesti, napsauta laitteen nimeä sivupalkissa hiiren oikealla painikkeella ja valitse Irrota.

Voit myös valita Irrota joka tapauksessa poistaaksesi laitteen vaikka sen tiedostoja on vielä käytössä. Tämä voi aiheuttaa ongelmia ohjelmille, jotka käyttivät laitteen tiedostoja.