Extraer unha unidade externa de forma segura

Cando use dispositivos de almacenamento externo, como memorias USB ou similares, deberá extraelos con seguranza antes de desconectalos. Se simplemente desconecta o dispositivo, corre o risco de facelo cando a aplicación aínda o está usando. Isto podería provocar que algúns dos seus ficheiros se perdan ou se danen. Cando use un disco óptico como un CD ou DVD, poderá seguir estes mesmos pasos para expulsar o disco do seu computador.

Formatar un disco extraíbel:

1. From the desktop open Files.

2. Localizar o dispositivo na barra lateral. Debería ter unha icona de extracción pequena ao carón do nome. Prema a icona de extracción para quitar de forma segura ou extraer o dispositivo.

Logo prema co botón dereito sobre un espazo en branco e seleccione pegar.

Extraer unha unidade externa de forma segura

Se algún dos ficheiros almacenados no dispositivo está aberto por calquera aplicación non poderá extraer o dispositivo con seguranza. Aparecerá unha xanela dicíndolle que O volume está ocupado. Para extraer de forma segura o dispositivo:

1. Prema Cancelar.

2. Peche todos os ficheiros do dispositivo.

3. Prema a icona de extraer para retirar de forma segura ou extraer o dispositivo.

4. Logo prema co botón dereito sobre un espazo en branco e seleccione pegar.

Tamén pode seleccionar Extraer de tódolos xeitos para extraer o dispositivo sen pechar os ficheiros. Isto pode causar erros en aplicacións que teñen ditos ficheiros abertos.