Que é a tecla Menú?

The Menu key, also known as the Application key, is a key found on some Windows-oriented keyboards. This key is usually on the bottom-right of the keyboard, next to the Ctrl key, but it can be placed in a different location by keyboard manufacturers. It is usually depicted as a cursor hovering above a menu: Menu key icon.

A función principal desta tecla é iniciar o menú contextual co teclado no lugar de premer o botón dereito do rato: é útil se o rato ou un dispositivo similar non está dispoñíbel, ou cando o botón dereito do rato non está presente.

A tecla Menú a miúdo omítese debido á falta de espazo, particularmente en teclados de portátiles. Neste caso, algúns teclados inclúen a tecla de función Menú que pode activarse cunha combinación da tecla Función (Fn).

O menú contextual é un menú que aparece cando preme co botón dereito. O menú que pode ver, se existe, é dependente do contexto e función da área na que prema co botón dereito. Se usa a tecla Menú, o menú contextual que se mostra para o área da pantalla sobre o que está o cursor no momento que preme a tecla.