Waarvan een reservekopie maken

U zou prioriteit moeten geven aan het maken van reservekopieën van uw belangrijkste bestanden, evenals bestanden die moeilijk opnieuw aan te maken zijn. Een voorbeeld van belangrijkst tot minst belangrijk:

Uw persoonlijke bestanden

Documenten, spreadsheets, e-mail, agenda-afspraken, financiële gegevens, familiefoto's, en andere persoonlijk bestanden die u niet kunt vervangen.

Uw persoonlijke instellingen

Dit omvat wijzigingen die u mogelijk in uw bureaublad gemaakt heeft, zoals kleuren, achtergronden, schermresolutie en muisinstellingen. Dit omvat ook toepassingsvoorkeuren, zoals instellingen voor LibreOffice, uw muziekafspeler, en uw e-mailprogramma. Deze kunnen opnieuw worden opgegeven, maar dat kan wel even duren.

Systeeminstellingen

Most people never change the system settings that are created during installation. If you do customize your system settings for some reason, you may wish to back up these settings.

Geïnstalleerde software

De software die u gebruikt kan na problemen meestal teruggezet worden door het opnieuw te installeren.

Over het algemeen zult u reservekopieën willen maken van bestanden die niet te vervangen zijn en bestanden die veel tijd kosten om terug te plaatsen zonder een reservekopie. Maar voor bestanden die gemakkelijk terug te plaatsen zijn, is het zonde schijfruimte te gebruiken en er reservekopieën van te maken.