Bestanden en mappen verwijderen

If you do not want a file or folder any more, you can delete it. When you delete an item it is moved to the Trash, where it is stored until you empty the trash. You can restore items in the Trash to their original location if you decide you need them, or if they were accidentally deleted.

Om een bestand naar de prullenbak te verplaatsen:

1. Selecteer het item dat u naar de prullenbak wilt verplaatsen door er één maal op te klikken.

2. Druk de Delete-toets op het toetsenbord. U kunt het item ook naar de Prullenbak in de zijbalk slepen.

Het bestand zal naar de prullenbak worden verplaatst, en u krijgt de keuze voor het ongedaan maken van de verwijdering. De knop Ongedaan maken zal enkele seconden te zien zijn. Als u Ongedaan maken kiest, dan zal het bestand naar de oorspronkelijke locatie teruggezet worden.

Om bestanden permanent te verwijderen en zo schijfruimte op uw computer vrij te maken, dient u de prullenbak te legen. Om de prullenbak te legen klikt u met rechts op de Prullenbak in de zijbalk en kiest u Prullenbak legen.

Een bestand permanent verwijderen

U kunt een bestand direct permanent verwijderen, zonder het eerst naar de prullenbak te sturen.

Een bestand permanent verwijderen:

1. Selecteer het item dat u wilt verwijderen.

2. Houd de Shift-toets ingedrukt en druk vervolgens op de Delete-toets op u toetsenbord.

3. Omdat u dit niet ongedaan kunt maken, wordt u gevraagd te bevestigen om een bestand of de map te verwijderen.

Verwijderde bestanden op een verwijderbaar apparaat zijn mogelijk niet zichtbaar in andere besturingssystemen zoals Windows of Mac OS. De bestanden zijn er nog wel, en zullen beschikbaar zijn wanneer u het apparaat weer aansluit op uw computer.