Een externe schijf veilig verwijderen

Als u externe opslagapparaten gebruikt zoals usb-sticks, dan moet u die op een veilige manier verwijderen voordat u ze ontkoppelt. Als u zomaar een apparaat ontkoppelt, dan loopt u het risico dat u het ontkoppelt terwijl een toepassing er nog gebruik van maakt, hetgeen kan resulteren in het verlies of beschadiging van sommige van uw bestanden. Als u een optische schijf zoals een cd of dvd gebruikt, dan kunt u dezelfde stappen doen om de schijf uit uw computer te werpen.

Een verwijderbaar apparaat uitwerpen:

1. From the desktop open Files.

2. Zoek het apparaat in de zijbalk. Het moet een klein uitwerp-pictogram naast de naam hebben staan. Klik op het uitwerp-pictogram om het apparaat veilig te verwijderen of uit te werpen.

U kunt ook met rechts klikken op de naam van het apparaat in de zijbalk en Uitwerpen kiezen.

Een apparaat dat in gebruik is veilig verwijderen

Als een toepassing bestanden op het apparaat heeft geopend en gebruikt, dan kunt u het apparaat niet veilig verwijderen. U krijgt een venster te zien met de mededeling Het volume is bezet. Om het apparaat veilig te verwijderen:

1. Klik op Annuleren.

2. Sluit alle bestanden af die op het apparaat staan.

3. Klik op het ontkoppelen-pictogram om het apparaat veilig te ontkoppelen of uit te werpen.

4. U kunt ook met rechts klikken op de naam van het apparaat in de zijbalk en Uitwerpen kiezen.

U kunt ook Toch uitwerpen kiezen om het apparaat te verwijderen zonder de bestanden te sluiten. Dit can fouten veroorzaken in toepassingen waarin de bestanden nog hebben open zijn.