Een printopdracht annuleren, pauzeren, of vrijgeven

U kunt een wachtende printopdracht annuleren, en het in de printerinstellingen uit de wachtrij verwijderen.

Een afdruktaak annuleren

Als u per ongeluk een document bent beginnen te printen, dan kunt u de printopdracht annuleren zodat u geen inkt of papier hoeft te verspillen.

Een printopdracht annuleren:

1. Go to the desktop and start typing Printers.

2. Klik op Printers om het paneel te openen.

3. Klik de Taken weergeven-knop aan de rechterkant van het Printers-dialoogvenster.

4. Annuleer de printopdracht door op de stopknop te klikken.

Als dit de printopdracht niet annuleert zoals u had verwacht, probeer dan de knop Annuleren van de printer ingedrukt te houden.

Als laatste redmiddel, vooral als u een grote afdruktaak heeft met veel pagina's en wanneer deze zich niet laat annuleren, kunt u het papier uit de papierlade halen. De printer zal merken dat er geen papier is en stoppen met afdrukken. Daarna kunt u weer proberen om de afdruktaak te annuleren, of de printer uit en weer aan te zetten.

Pas wel op dat u de printer niet beschadigt bij het verwijderen van het papier. Als u te hard moet trekken om het papier te verwijderen, kunt u het beter laten zitten.

Een printopdracht pauzeren en vrijgeven.

Als u een printopdracht wil pauzeren of vrijgeven, dan kunt u dat doen door in de printerinstellingen naar de taken-dialoog te gaan en de juiste knop te klikken.

1. Go to the desktop and start typing Printers.

2. Klik op Printers om het paneel te openen.

3. Klik de Taken weergeven-knop aan de rechterkant van het Printers-dialoogvenster en pauzeer de printopdracht of geef deze vrij, afhankelijk van wat u wenst.