Dodajte nalog novog korisnika

You can create multiple user accounts on your computer and give a user account to everyone who uses your computer. That way, you can make sure that your files remain private and every user will have their own home folder, documents, and custom settings.

You will need administrator privileges to add user accounts. The administrator is usually the person who first set up their account when the computer was first purchased and set up, although others may also have been given administrator privileges by that first user.

If you are the administrator, follow these steps to create more user accounts:

  1. Type "Settings" into the global search bar on your desktop. Click on the resulting Settings icon, or press Enter, to open.

  2. Click on Users.

  3. Pritisnite Otključaj u gornjem desnom uglu i unesite vašu lozinku.

  4. Pritisnite dugme +, ispod spiska naloga na levoj strani, da dodate nalog novog korisnika.

  5. Ako želite da novi korisnik ima administratorski pristup računaru, izaberite Administrator za vrstu naloga. Administratori mogu da dodaju i da brišu korisnike, instaliraju programe i upravljačke programe, i da izmene datum i vreme.

  6. Unesite ime i prezime novog korisnika. Korisničko ime će biti popunjeno na osnovu imena i prezimena. Ako vam se ne sviđa predloženo, možete da ga izmenite.

  7. Možete izabrati da podesite lozinku za novog korisnika, ili da ostavite da je on sam podesi na prvom prijavljivanju. Možete da pritisnete ikonicu stvorite lozinku da sami stvorite nasumičnu lozinku.

  8. Kliknite Dodaj.

Ako želite da izmenite lozinku nakon stvranja naloga, izaberite nalog, otključajte panel i pritisnite na stanje tekuće lozinke.

U panelu Korisnici, možete da kliknete na sliku pored imena korisnika da podesite sliku za nalog. Ova slika će biti prikazana u prozoru prijavljivanja. Gnom obezbeđuje neke slike koje možete da koristite, ili možete da izaberete neku vašu ili da napravite sliku vašom veb kamericom.

You may want to create a "Guest" account so that friends or others who visit you can use it and you can rest assured that they will not mess up any of your preferernces, or delete files.