Додајте налог новог корисника

You can create multiple user accounts on your computer and give a user account to everyone who uses your computer. That way, you can make sure that your files remain private and every user will have their own home folder, documents, and custom settings.

You will need administrator privileges to add user accounts. The administrator is usually the person who first set up their account when the computer was first purchased and set up, although others may also have been given administrator privileges by that first user.

If you are the administrator, follow these steps to create more user accounts:

  1. Type "Settings" into the global search bar on your desktop. Click on the resulting Settings icon, or press Enter, to open.

  2. Click on Users.

  3. Притисните Откључај у горњем десном углу и унесите вашу лозинку.

  4. Притисните дугме +, испод списка налога на левој страни, да додате налог новог корисника.

  5. Ако желите да нови корисник има администраторски приступ рачунару, изаберите Администратор за врсту налога. Администратори могу да додају и да бришу кориснике, инсталирају програме и управљачке програме, и да измене датум и време.

  6. Унесите име и презиме новог корисника. Корисничко име ће бити попуњено на основу имена и презимена. Ако вам се не свиђа предложено, можете да га измените.

  7. Можете изабрати да подесите лозинку за новог корисника, или да оставите да је он сам подеси на првом пријављивању. Можете да притиснете иконицу створите лозинку да сами створите насумичну лозинку.

  8. Кликните Додај.

Ако желите да измените лозинку након стврања налога, изаберите налог, откључајте панел и притисните на стање текуће лозинке.

У панелу Корисници, можете да кликнете на слику поред имена корисника да подесите слику за налог. Ова слика ће бити приказана у прозору пријављивања. Гном обезбеђује неке слике које можете да користите, или можете да изаберете неку вашу или да направите слику вашом веб камерицом.

You may want to create a "Guest" account so that friends or others who visit you can use it and you can rest assured that they will not mess up any of your preferernces, or delete files.