Aktivera tangentstuds

Aktivera tangentstuds för att bortse från snabbt repeterade tangenttryckningar. Om du till exempel lider av darrningar, som gör att du ibland oavsiktligt trycker ned en tangent flera gånger, bör du aktivera tangentstuds.

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Hjälpmedel i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Tryck på Skrivassistent (AccessX) i avsnittet Skriva.

5. Slå på Tangentstuds.

Aktivera och inaktivera tangentstuds snabbt

Du kan snabbt aktivera eller inaktivera tangentstuds genom att klicka på hjälpmedelsikonen i systemraden och välja Studsande tangenter. Hjälpmedelsikonen är synlig när en eller flera inställningar har aktiverats från panelen Hjälpmedel.

Använd Acceptansfördröjning-skjutreglaget för att ändra hur länge tangentstuds väntar innan den registrerar nya tangenttryckningar. Välj Pip när en tangent förkastas om du vill att datorn skall ge ifrån sig ett ljud varje gång den ignorerar en tangenttryckning som sker för tätt inpå en tidigare tangenttryckning.