Vad bör säkerhetskopieras

Din högsta prioritet bör vara att säkerhetskopiera dina viktigaste filer samt de som är svåra att återställa. Till exempel, rankade från allra viktigast till minst viktiga:

Dina personliga filer

Detta kan inkludera dokument, kalkylblad, e-post, kalenderbokningar, finansiell data, familjefoton eller andra personliga filer som du anser vara oersättliga.

Dina personliga inställningar

Detta kan omfatta ändrar du har gjort vad det gäller färger, bakgrunder, skärmupplösningar och musinställningar i din skrivbordsmiljö. Detta inkluderar programinställningar, till exempel inställningar för LibreOffice, din musikspelare och ditt e-postprogram. Dessa är ersättliga men tar ett tag att återställa.

Systeminställningar

Most people never change the system settings that are created during installation. If you do customize your system settings for some reason, you may wish to back up these settings.

Installerad programvara

Programvaran du använder kan normalt sett återställas ganska snabbt efter ett allvarligt datorproblem genom att ominstallera den.

Generellt sett så vill du säkerhetskopiera filer som är oersättliga och filer som kräver en stor tidsinvestering för att ersätta dem utan en säkerhetskopia. Om saker, å andra sidan, är enkla att ersätta så kanske du inte vill använda upp diskutrymmet genom att ha säkerhetskopior av dem.