Återskapa en fil från Papperskorgen

Om du tar bort en fil med filhanteraren placeras filen normalt i Papperskorg, och bör kunna återställas.

För att återställa en fil från Papperskorgen:

1. Go to the desktop and start typing Files.

2. Klicka på Filer för att öppna filhanteraren.

3. Klicka på Papperskorg i sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen, tryck på menyknappen i fönstrets övre högra hörn och välj sedan Sidopanel.

4. Om din borttagna fil finns där, klicka på den och välj Återskapa. Den kommer att återställas i mappen ifrån vilken den togs bort.

Om du tog bort filen genom att trycka på Skift+Delete, eller genom att använda kommandoraden har filen blivit permanent borttagen. Filer som har blivit permanent borttagna kan inte återställas från mappen Papperskorg.

Det finns ett antal verktyg för att återställa filer som ibland kan återställa filer som tagits bort permanent. Dessa verktyg är dock generellt inte enkla att använda. Om du av misstag tar bort en fil permanent är det troligtvis bäst att be om hjälp på ett diskussionsforum för att se om du kan återställa den.