Säker borttagning av extern enhet

När du använder externa lagringsenheter som USB-minnen, bör du göra en säker borttagning innan du kopplar ur dem. Om du bara koppla ur en enhet så riskerar du att du kopplar ur medan ett program fortfarande använder den. Detta kan resultera i att några av dina filer försvinner eller blir skadade. När du använder en optisk skiva som en cd eller dvd kan du använda samma steg för att mata ut skivan från din dator.

För att mata ut en flyttbar enhet:

1. From the desktop open Files.

2. Hitta enheten i sidopanelen. Den bör ha en liten utmatningsikon intill namnet. Klicka på utmatningsikonen för att ta bort enheten säkert eller mata ut enheten.

Alternativt kan du högerklicka på namnet på enheten i sidopanelen och välja Mata ut.

Säker borttagning av enhet som används

Om några av filerna på enheten är öppna och används av att program kommer du inte att kunna göra en säker borttagning av enheten. Du kommer att få se ett fönster som berättar att Volymen är upptagen. För att ta bort enheten säkert:

1. Klicka på Avbryt.

2. Stäng alla filer på enheten.

3. Klicka på utmatningsikonen för att ta bort enheten säkert eller mata ut enheten.

4. Alternativt kan du högerklicka på namnet på enheten i sidopanelen och välja Mata ut.

Du kan också välja Mata ut ändå för att koppla bort enheten utan att stänga filerna. Detta kan orsaka fel i program som har filerna öppna.