Vad är en fil med en ~ i slutet på namnet?

Filer med ett ~ i slutet på deras namn (till exempel example.txt~) är automatiskt skapade säkerhetskopior av dokument som redigerats i textredigeraren gedit eller andra program. Det är säkert att ta bort dem, men det är inte farligt att låta dem vara kvar på din dator.

Dessa filer döljs som standard. Om du ser dem är det för att du antingen valt Visa dolda filer (i menyn visningsalternativ i verktygsraden Filer) eller tryckt på Ctrl+H. Du kan dölja dem igen genom att repetera endera av dessa steg.

Dessa filer behandlas på samma sätt som normala dolda filer. Se Dölj en fil för råd om hur du hanterar dolda filer.