Vad är Windows-tangenten?

Tangenten Meny, också känd som Program-tangenten, är en tangent som finns på Windows-tangentbord. Denna tangent finns vanligtvis nere till höger på tangentbordet, intill Ctrl-tangenten, men den kan ha placerats på en annan plats av tangentbordstillverkare. Den avbildas vanligtvis som en markör som svävar ovanför en meny: Menu key icon.

Den primära funktionen för denna tangent är att starta en snabbvalsmeny med tangentbordet snarare än att klicka med höger musknapp: det är användbart om musen eller liknande enhet inte är tillgänglig eller när det inte finns någon högermusknapp.

Tangenten Meny utelämnas ibland för att spara utrymme, speciellt på portabla tangentbord och tangentbord på bärbara datorer. I detta fall inkluderar vissa tangentbord en Meny-funktionsknapp som kan aktiveras i kombination med Funktionstangenten (Fn).

En snabbvalsmeny är en meny som poppar upp när du högerklickar. Menyn som du ser, om någon, är beroende på sammanhanget och funktionen på ytan som du högerklickade på. När du använder Meny-tangenten så visas snabbvalsmenyn för ytan på skärmen som din markör befinner sig ovanför när tangenten trycks ner.