Använd ett skärmtangentbord

Om du inte har ett tangentbord anslutet till din dator eller föredrar att inte använda det kan du aktivera skärmtangentbordet för att mata in text.

Skärmtangentbordet aktiveras automatiskt om du använder en pekskärm

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Inställningar.

3. Klicka på Hjälpmedel i sidopanelen för att öppna panelen.

4. Slå på Skärmtangentbord i avsnittet Skriva.

Vid nästa inmatningstillfälle, kommer skärmtangentbordet att öppnas i botten på skärmen.

Tryck på ?123-knappen för att mata in nummer och symboler. Fler symboler är tillgängliga om du sedan trycker på =/<-knappen. För att återgå till det alfabetiska tangentbordet, tryck på ABC-knappen.

Du kan trycka på ner-knappen för att gömma tangentbordet tillfälligt. Tangentbordet kommer att visas igen automatiskt nästa gång du trycker på något ställe där du kan använda det. På en pekskärm kan du även dra upp tangentbordet genom att dra uppåt från den nedre kanten.

Tryck på flagga-knappen för att ändra dina inställningar för Språk eller Inmatningskällor.