Justera hastigheten för dubbelklick

Dubbelklick händer bara när du trycker på musknappen två gånger tillräckligt snabbt. Om det andra klicket kommer för sent efter det första får du bara två separata klick, inte ett dubbelklick. Om du har svårt för att snabbt trycka på musknappen bör du öka tidsgränsen.

1. Go to the desktop and start typing Accessibility.

2. Klicka på Hjälpmedel för att öppna panelen.

3. Under Peka & klicka, justera skjutreglaget Dubbelklicksfördröjning till ett värde som du tycker är bekvämt.

Om din mus dubbelklickar när du vill att den enkelklickar även om du har ökat tidsgränsen för dubbelklick kan det vara något fel på din mus. Försök att ansluta en annan mus till din dator och se om den fungerar som den ska. Du kan också ansluta din mus till en annan dator och se om den uppvisar samma problem.

Den här inställningen kommer påverka både din mus och din styrplatta, såväl som övriga pekdon.