Behöver jag söka igenom min e-post efter virus?

Virus är program som orsakar problem om de lyckas leta sig in på din dator. Ett vanligt sätt för dem att komma in på din dator är genom e-postmeddelanden.

Virus som kan påverka datorer som kör Linux är väldigt ovanliga, så det är osannolikt att du får ett virus via e-post eller på annat sätt. Om du får e-post med ett virus gömt i det kommer det troligtvis inte har någon effekt på din dator. Av den anledningen behöver du inte söka av din e-post efter virus.

Du kan dock önska att leta genom din e-post efter virus om du skulle skicka vidare ett virus från en person till en annan. Om till exempel en av dina vänner har en Windows-dator med ett virus och skickar dig virusinfekterad e-post som du sedan skickar vidare till en annan vän med en Windows-dator, då kan den andra vännen få viruset också. Du kan installera antivirusprogramvara för att leta genom din e-post för att förhindra detta, men det är osannolikt att det händer och de flesta personer som kör Windows och Mac OS har själva antivirusprogramvara ändå.