Anslut till ett trådlöst nätverk

Om du har en dator med trådlöst nätverk kan du ansluta till ett trådlöst nätverk som är inom räckhåll för att få internetåtkomst, titta på delade filer på nätverket, och så vidare.

1. Öppna systemmenyn på högersidan av systemraden.

2. Välj Trådlöst nätverk inte anslutet. Den trådlösa nätverksdelen av menyn kommer att expanderas.

3. Klicka på Välj nätverk.

4. Klicka på namnet på nätverket som du vill använda, klicka sedan Anslut.

Om namnet på nätverket inte visas, rulla nedåt i listan. Om du fortfarande inte ser nätverket kan du vara utom räckhåll för nätverket eller så kan nätverket vara dolt.

5. Om nätverket är skyddat av ett lösenord (krypteringsnyckel), mata in lösenordet när du blir tillfrågad och klicka på Anslut.

Om du inte känner till nyckeln, så kan den finnas på undersidan av den trådlösa routern eller basstationen, eller i dess instruktionsmanual eller så kan du vara tvungen att fråga personen som administrerar det trådlösa nätverket.

6. Nätverksikonen kommer att ändra utseende under tiden som datorn försökt ansluta till nätverket.

7. Om anslutningen lyckas, kommer ikonen att ändras till en punkt med flera böjda streck ovanför sig (). Fler streck indikerar en starkare anslutning till nätverket. Färre streck innebär att anslutningen är svagare och kanske inte är så tillförlitlig.

Om anslutningen misslyckas kan du bli tillfrågad om lösenordet igen eller så berättar den bara för dig att anslutningen har kopplats ifrån. Det finns ett antal olika saker som kan ha orsakat detta. Du kan till exempel ha matat in fel lösenord, den trådlösa signalen kan vara alltför svag, eller så har din dators trådlösa kort problem. Se Felsökning av trådlösa nätverk för vidare hjälp.

En starkare anslutning till ett trådlöst nätverk betyder inte nödvändigtvis att du har en snabbare internetanslutning eller att du kommer att få snabbare hämtningstider. Den trådlösa anslutningen ansluter din dator till enheten som tillhandahåller internetanslutning (som en router eller ett modem), men de två anslutningarna är olika, och kan därför köra på olika hastigheter.