Stäng av eller begränsa filhistorik

Att spåra nyligen använda filer och mappar gör det enklare att hitta objekt som du har arbetat på i filhanteraren och i fildialogerna i program. Du kan komma att vilja behålla din filanvändningshistorik privat, eller bara spåra din absolut senaste historik.

Stäng av filhistorik

1. Go to the desktop and start typing Privacy.

2. Klicka på Filhistorik & papperskorg för att öppna panelen.

3. Slå av Filhistorik.

För att återaktivera denna funktion, slå på inställningen Filhistorik.

4. Använd knappen Töm historik… för att rensa historiken omedelbart.

Denna inställning kommer inte att påverka hur din webbläsare sparar information om webbplatser du besöker.

Begränsa hur länge din filhistorik spåras

1. Go to the desktop and start typing File History & Trash.

2. Klicka på Filhistorik & papperskorg för att öppna panelen.

3. Säkerställ att inställningen Filhistorik är påslagen.

4. Välj under Varaktighet för filhistorik tidsintervallet för vilket du vill behålla din filhistorik. Välj bland alternativen 1 dag, 7 dagar, 30 dagar eller För alltid.

5. Använd knappen Töm historik… för att rensa historiken omedelbart.