Dela din musik, foton och videor

Du kan bläddra igenom, söka och spela media på din dator via en enhet med UPnP- eller DLNA-stöd, som till exempel en telefon, TV eller spelkonsol. Konfigurera Mediadelning för att låta dessa enheter få åtkomst till mapparna som innehåller musik, foton och videor.

Du måste ha paketet Rygel installerat för att Mediadelning ska vara synligt.

1. Go to the desktop and start typing Sharing.

2. Klicka på Dela för att öppna panelen.

3. Om Delning längst upp till höger i fönstret är av, slå på det.

Om texten nedanför Datornamn låter dig redigera den, kan du ändra namnet din dator visar på nätverket.

4. Välj Mediadelning.

5. Slå på Mediadelning.

6. Som standard delas Musik, Bilder och Video. För att ta bort en av dessa, klicka på × intill mappnamnet.

7. För att lägga till ytterligare en mapp, klicka på + för att öppna fönstret Välj en mapp. Navigera in i den önskade mappen och klicka på Öppna.

8. Klicka på ×. Du kommer nu att kunna bläddra genom eller spela media i mapparna du valt via den externa enheten.

Nätverk

Avsnittet Nätverk listar nätverken som du för närvarande är ansluten till. Använd brytaren intill respektive nätverk för att välja var din media kan delas.