Ändra ljudvolymen

För att ändra ljudvolymen, öppna systemmenyn från högersidan på systemraden och flytta skjutreglaget för volym till vänster eller höger. Du kan stänga av ljudet helt genom att dra reglaget hela vägen till vänster.

Vissa tangentbord har tangenter som låter dig kontrollera volymen. De ser normalt ut som stiliserade högtalare med vågor som kommer ur dem. De finns ofta nära ”F”-tangenterna längst upp. På tangentbord på bärbara datorer finns de ofta på ”F”-tangenterna. Håll ner Fn-tangenten på ditt tangentbord för att använda dem.

Du kan även, om du har externa högtalare, ändra volym med volymkontrollerna på högtalarna. Vissa hörlurar har också en volymkontroll.

Ändra volymen för individuella program

Du kan ändra volym för ett program och låta volymen för andra program kvarstå oförändrade. Detta är användbart om du till exempel lyssnar på musik och surfar på nätet. Du kanske vill stänga av volymen i webbläsaren så att ljud från webbplatser inte avbryter musiken.

Vissa program har volymkontroller i sina huvudfönster. Om ditt program har en volymkontroll, använd den för att ändra volymen. Om inte:

1. Go to the desktop and start typing Sound.

2. Klicka på Ljud för att öppna panelen.

3. Under Volymnivåer, ändra volymen för programmen som listas där. Knappen i slutet på volymskjutreglaget Tystar/aktiverar ljudet.

Bara program som spelar upp ljud finns i listan. Om ett program spelar ljud men inte finns i listan, kan det sakna stöd för funktionen som låter dig kontrollera dess volym på detta sätt. I det fallet kan du inte ändra dess volym.