Activació les tecles enganxoses

Les tecles enganxoses us permeten escriure les dreceres de teclat prement les tecles d'una a una en comptes d'haver-les de prémer totes alhora. Per exemple, la drecera de teclat Súper+Tab canvia entre finestres. Sense les tecles enganxoses activades, hauríeu de mantenir premudes les dues tecles alhora. En canvi, amb les tecles enganxoses activades, primer hauríeu de prémer Súper i, després, Tab per a aconseguir el mateix efecte.

Activeu les tecles enganxoses si teniu problemes a l'hora de prémer més d'una tecla alhora.

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Feu clic a Paràmetres.

3. Feu clic a Accés universal a la barra lateral per a obrir el quadre.

4. Premeu Assistència d'escriptura (AccessX) a la secció Escriptura.

5. Canvieu les Tecles enganxoses a activades.

Canvieu ràpidament les tecles enganxoses a ON i OFF

Modifiqueu l'opció Habilita per teclat per a activar i desactivar les tecles enganxoses des del teclat. Quan aquesta opció està activada, podeu prémer la tecla Maj cinc cops seguits per a activar o desactivar les tecles enganxoses.

També podeu activar i desactivar les tecles enganxoses fent clic a la icona d'accessibilitat de la barra superior i seleccionant Tecles enganxoses. La icona d'accessibilitat és visible quan s'ha activat una o més opcions des del quadre Accés universal.

Si premeu dues tecles alhora, podeu fer que les tecles enganxoses es desactivin automàticament, de forma temporal, per tal que pugueu introduir una drecera de teclat de la forma «estàndard».

Per exemple, si tot i tenir activades les tecles enganxoses premeu Súper i Tab simultàniament, les tecles enganxoses no esperaran què premeu una altra tecla. Només l'esperarien si haguéssiu premut una única tecla. Això és útil si sou capaços de prémer algunes dreceres de teclat alhora (aquelles en què, per exemple, les tecles estan juntes), i d'altres no.

Seleccioneu Inhabilita si es premen dues tecles alhora per a activar-ho.

Podeu fer que l'ordinador faci un so «beep» quan comenceu a escriure una drecera de teclat amb les tecles enganxoses activades. Això és útil si voleu saber que les tecles enganxoses esperen que es teclegi un accés directe pel teclat, de manera que la següent tecla premuda s'interpretarà com a part d'una drecera. Seleccioneu Beep quan es pressiona una tecla modificadora per a activar-ho.