Comprovar si el vostre disc dur té problemes

Comprovar el disc dur

Els discs durs porten una eina integrada per a la verificació del seu estat que s'anomena SMART (Auto-Monitoring, Analysis i Reporting Technology), que controla contínuament el disc per a detectar possibles problemes. SMART també us avisa si el disc està a punt de fallar, ajudant-vos a evitar la pèrdua de dades importants.

Encara que SMART s'executi automàticament, també podeu comprovar l'estat dels vostres discs executant l'aplicació Discs:

Validar l'estat del vostre disc dur mitjançant l'aplicació Discs

1. Open Disks from the desktop.

2. Seleccioneu el disc que voleu consultar des de la llista de dispositius d'emmagatzematge de l'esquerra. Es mostrarà la informació i l'estat del disc.

3. Feu clic al botó de menú i seleccioneu Tests i dades de l'SMART.... L'Avaluació general hauria de dir 'el disc està correcte'.

4. Veure més informació a Atributs SMART, o feu clic al botó Inicia l'autocomprovació per a executar una auto-prova.

Què passa si el disc no està bé?

Fins i tot si l'Avaluació global assenyala que el disc no està bé, tot ser que no hi hagi cap alarma. No obstant això, és millor preparar-se amb una còpia de seguretat per a evitar la pèrdua de dades.

Si l'estat diu «Pre-errada», el disc segueix estant raonablement bé però s'han detectat signes de desgast que signifiquen que pot fallar en un futur proper. Si el vostre disc dur (o ordinador) té alguns anys, és probable que vegeu aquest missatge almenys en alguns dels controls. Heu de fer còpies de seguretat dels fitxers importants amb regularitat i verificar l'estat del disc periòdicament per a veure si empitjora.

Si s'agreuja, és possible que vulgueu portar l'ordinador / disc dur a un professional per a fer un diagnòstic més profund o a reparar-lo.