Gestionar els volums i les particions

La paraula volum s'utilitza per a descriure un dispositiu d'emmagatzematge, com un disc dur. També pot referir-se a una part del dispositiu d'emmagatzemament, perquè podeu dividir l'emmagatzematge en trossos. L'ordinador fa que s'hi pugui accedir a través del vostre sistema de fitxers en un procés anomenat muntatge. Els volums muntats poden ser discs durs, unitats USB, DVD-RW, targetes SD i altres suports. Si un volum està muntat, podeu llegir (i possiblement escriure-hi) fitxers.

Sovint, un volum muntat s'anomena partició, tot i que no són necessàriament el mateix. Una «partició» fa referència a una àrea física d'emmagatzematge en una única unitat de disc. Una vegada que s'ha muntat una partició, es pot referir a un volum perquè pot accedir als fitxers en ella. Podeu pensar en els volums com a «aparadors» que permeten l'accés als «magatzems» funcionals que són les particions i discs.

Consultar i gestionar volums i particions mitjançant la utilitat del disc

Podeu consultar i modificar els volums d'emmagatzematge de l'ordinador amb la utilitat del disc.

1. Go to the desktop and start Disks.

2. A la llista de dispositius d'emmagatzematge de l'esquerra, trobareu discs durs, unitats de CD / DVD i altres dispositius físics. Feu clic al dispositiu que vulgueu inspeccionar.

3. El quadre dret proporciona un desglossament visual dels volums i les particions presents al dispositiu seleccionat. També conté diverses eines per a gestionar aquests volums.

Aneu amb compte: és possible esborrar completament les dades del vostre disc amb aquestes utilitats.

És probable que el vostre ordinador tingui com a mínim una partició primària i una única partició d'intercanvi. La partició d'intercanvi la utilitza el sistema operatiu per a la gestió de la memòria, i rarament es munta. La partició principal conté el vostre sistema operatiu, aplicacions, configuració i fitxers personals. Aquests fitxers també es poden distribuir entre diverses particions per seguretat o comoditat.

Una partició primària ha de contenir informació que l'ordinador utilitza per a iniciar-se, o bé arrencar. Per aquest motiu a vegades se l'anomena partició d'arrencada o volum d'arrencada. Per a determinar si un volum es pot arrencar, seleccioneu la partició i feu clic al botó de menú de la barra d'eines a sota de la llista de particions. Aleshores, feu clic a Edita partició… i mireu les Marques. Els mitjans externs, com ara unitats USB i CD, també poden contenir un volum d'arrencada.