Obrir aplicacions per a dispositius o discos

Podeu iniciar una aplicació automàticament quan connecteu un dispositiu o inseriu un disc o una targeta multimèdia. Per exemple, és possible que vulgueu que el vostre organitzador de fotos s'iniciï quan connecteu una càmera digital. També podeu desactivar-ho, de manera que no passi res quan el connecteu.

Per a decidir quines aplicacions s'han d'iniciar quan es connectin diversos dispositius:

1. Go to the desktop and start typing Removable Media.

2. Feu clic a Suports extraïbles.

3. Cerqueu el tipus de dispositiu o suport desitjat i, a continuació, seleccioneu una aplicació o acció per a aquest tipus de suport. Vegeu a continuació per a obtenir una descripció dels diferents tipus de dispositius i suports.

En lloc d'iniciar una aplicació, també podeu configurar-la perquè el dispositiu es mostri al gestor de fitxers, amb l'opció. Obre la carpeta. Quan això succeeix, se us preguntarà què fer, o automàticament no passarà res.

4. Si no veieu el tipus de dispositiu o tipus de suport que voleu canviar a la llista (com ara discs Blu-ray o lectors de llibres electrònics), feu clic a Altres suports... per a veure una llista més detallada de dispositius. Seleccioneu el tipus de dispositiu o suport del menú desplegable Tipus i l'aplicació o acció del menú desplegable Acció.

Si no voleu que cap aplicació s'obri automàticament, sigui el que sigui que connecteu, seleccioneu Mai indica o inicia programes en la inserció de mitjans a la part inferior de la finestra Elements extraïbles.

Tipus de dispositius i suports

Discs d'àudio

Trieu la vostra aplicació de música preferida o un extractor de CD per a gestionar els CD d'àudio. Si utilitzeu DVD d'àudio (DVD-A), seleccioneu com obrir-los en Altres suports.... Si obriu un disc d'àudio amb el gestor de fitxers, les pistes es mostraran com a fitxers WAV que podeu reproduir en qualsevol aplicació de reproducció d'àudio.

Discs de vídeo

Trieu la vostra aplicació de vídeo preferida per a gestionar DVD de vídeo. Utilitzeu el botó Altres mitjans... per a configurar una aplicació per a reproductors Blu-ray, HD DVD, CD de vídeo (VCD) i super CD de vídeo (SVCD). Si els DVD o altres discs de vídeo no funcionen correctament quan els inseriu, consulteu Per què no es reprodueixen els DVD?.

Discs en blanc

Utilitzeu el botó Altres mitjans... per a seleccionar una aplicació de gravació de disc per CDs en blanc, DVDs en blanc, discs Blu-ray en blanc i HD DVD en blanc.

Càmeres i fotos

Utilitzeu el menú desplegable Fotos per a triar l'aplicació de gestió fotogràfica que s'executarà quan connecti la seva càmera digital o quan insereixi una targeta multimèdia des d'una càmera, com ara una targeta CF, SD, MMC o MS. També podeu navegar les vostres fotos mitjançant el gestor de fitxers.

Des d'Altres suports..., podeu seleccionar una aplicació per a obrir CDs de fotografies Kodak, com ara les que podeu haver fet en una botiga. Aquests són CD normals de dades amb imatges JPEG en una carpeta anomenada Imatges.

Reproductors de música

Trieu una aplicació per a gestionar la biblioteca de música del vostre reproductor de música portàtil, o gestioneu els fitxers des del gestor de fitxers.

Lectors de llibres digitals

Utilitzeu el botó Altres suports... per a triar una aplicació per a administrar els llibres al vostre lector de llibres electrònics o administrar els fitxers usant el gestor de fitxers.

Programari

Alguns discs i suports extraïbles contenen programari que se suposa s'executa automàticament quan s'introdueix el suport. Utilitzeu l'opció Programari per a controlar què fer quan s'inclouen els suports amb el programari autorun. Sempre se us demanarà una confirmació abans d'executar el programari.

No utilitzeu mai programari dels suports en què no confieu.