Ocultar un fitxer

El gestor de fitxers Fitxers us permet amagar i mostrar els fitxers segons el vostre criteri. Quan un fitxer està amagat, el gestor de fitxers no el mostra, però encara està a la carpeta.

Per a ocultar un fitxer, reanomenar-lo amb un . al començament del nom. Per exemple, per a ocultar un fitxer anomenat exemple.txt, heu de canviar-li el nom a .exemple.txt.

Podeu ocultar carpetes de la mateixa manera que podeu ocultar fitxers. Amagueu una carpeta posant un. . al començament del nom de la carpeta.

Mostrar tots els fitxers ocults

Si voleu veure tots els fitxers amagats en una carpeta, aneu a aquesta carpeta i feu clic al botó Opcions de visualització a la barra d'eines i seleccioneu Mostra els fitxers ocults, o premeu Ctrl+H. Veureu tots els fitxers ocults, juntament amb fitxers normals que no estan amagats.

Per a ocultar aquests fitxers de nou, feu clic al botó Opcions de visualització a la barra d'eines i seleccioneu Mostra els fitxers ocults, o premeu Ctrl+H de nou.

Mostrar el fitxer ocult

Per a mostrar un fitxer, aneu a la carpeta que conté el fitxer amagat i feu clic al botó Opcions de visualització a la barra d'eines i seleccioneu Mostra els fitxers ocults. A continuació, cerqueu el fitxer amagat i canvieu el nom perquè no tingui cap . a l'inici del nom. Per exemple, per a mostrar un fitxer anomenat .exemple.txt, heu de canviar-li el nom a exemple.txt.

Un cop hàgiu canviat el nom del fitxer, podeu fer clic al botó Opcions de la barra d'eines i triar Mostra els fitxers ocults, o premeu Ctrl+H per a tornar a ocultar altres fitxers ocults.

Per defecte, només veureu els fitxers ocults al gestor de fitxers fins que tanqueu el gestor de fitxers. Per a canviar aquesta configuració perquè el gestor de fitxers sempre mostri fitxers ocults, consulteu Preferències de visualització a Fitxers.

La major part de fitxers ocults tenen . al començament del nom, però altres poden tenir ~ al final del nom en canvi. Aquests, són fitxers de còpia de seguretat. Veure Què significa un fitxer amb a ~ al final del nom? per a més informació.