Obrir fitxers amb altres aplicacions

Quan feu doble clic (o feu clic amb el botó del mig) a un fitxer al gestor de fitxers, s'obrirà amb l'aplicació per defecte d'aquest tipus de fitxer. Podeu obrir-lo amb una aplicació diferent, cercar aplicacions en línia, o establir l'aplicació predeterminada per a tots els fitxers del mateix tipus.

Per a obrir un fitxer amb una aplicació diferent de la predeterminada, feu clic amb el botó secundari en el fitxer i seleccioneu l'aplicació que vulgueu a la part superior del menú. Si no veieu l'aplicació que voleu, seleccioneu Obre amb una altra aplicació. Per defecte, l'administrador de fitxers només mostra aplicacions conegudes per a gestionar el fitxer. Per a examinar totes les aplicacions de l'ordinador, feu clic a Veure totes les Aplicacions.

Si encara no trobeu l'aplicació que voleu, podeu cercar més aplicacions fent clic Troba aplicacions noves. L'administrador de fitxers buscarà en línia paquets que continguin aplicacions que se sap que gestionen fitxers d'aquest tipus.

Canviar l'aplicació per defecte

Podeu canviar l'aplicació predeterminada que s'utilitza per a obrir els fitxers d'un determinat tipus. Això us permetrà obrir la vostra aplicació preferida quan feu doble clic per a obrir un fitxer. Per exemple, és possible que vulgueu que el vostre reproductor de música preferit s'obri quan feu doble clic a un fitxer MP3.

1. Seleccioneu un fitxer del tipus l'aplicació predeterminada que vulgueu canviar. Per exemple, per a canviar quina aplicació s'utilitza per a obrir fitxers MP3, seleccioneu un fitxer .mp3.

2. Feu clic al fitxer amb el botó dret i seleccioneu Propietats.

3. Seleccioneu la pestanya Obre amb.

4. Seleccioneu l'aplicació que vulgueu i feu clic a Estableix com a predeterminada.

Si Altres Aplicacions conté una aplicació que voleu utilitzar sovint, però no voleu fer-la predeterminada, seleccioneu aquesta aplicació i feu clic a Afegeix. Això l'afegirà a Aplicacions recomanades. A continuació, podreu utilitzar aquesta aplicació fent clic amb el botó de la dreta al fitxer i seleccionant-la a la llista.

Això canvia l'aplicació per defecte no només per al fitxer seleccionat, sinó per a tots els fitxers del mateix tipus.