Ordenar fitxers i carpetes

Podeu ordenar els fitxers d'una carpeta de diferents maneres, per exemple segons la seva data o la mida. Consulteu Maneres d'ordenar fitxers a sota per a veure una llista de formes habituals d'ordenar els fitxers. Consulteu Preferències de visualització a Fitxers per a obtenir informació sobre com canviar l'ordre de classificació per defecte.

La manera com podeu ordenar els fitxers depèn de la vista de la carpeta que s'estigui utilitzant. Podeu canviar la vista actual utilitzant els botons de llista o icona a la barra d'eines.

Vista d'icona

Per a ordenar els fitxers en un ordre diferent, feu clic al botó d'opcions de vista de la barra d'eines i trieu Per Nom, Per mida, Per Tipus, Per data de modificació, o Per data d'accés.

Com a exemple, si seleccioneu Per nom, els fitxers s'ordenaran pels seus noms, alfabèticament. Consultar Maneres d'ordenar fitxers per altres opcions.

Podeu ordenar en l'ordre invers, seleccionant Ordre invers des del menu.

Visualització de llista

Per a ordenar els fitxers en un ordre diferent, feu clic a un dels encapçalaments de columna al gestor de fitxers. Per exemple, feu clic a Tipus per a ordenar per tipus de fitxer. Feu clic a l'encapçalament de la columna de nou per a ordenar en ordre invers.

A la vista de llista, podeu mostrar columnes amb més atributs i ordenar per aquestes columnes. Feu clic al botó Opcions de visualització a la barra d'eines, seleccioneu Columnes visibles… i seleccioneu les columnes que voleu que siguin visibles. A continuació, podreu ordenar per aquestes columnes. Consultar Preferències de les columnes de la llista de fitxers per a obtenir les descripcions de les columnes disponibles.

Maneres d'ordenar fitxers

Nom

Ordena alfabèticament pel nom del fitxer.

Mida

Ordena per la mida del fitxer (quant espai de disc ocupa). Ordena des del més petit al més gran per defecte.

Tipus

Ordre alfabèticament pel tipus de fitxer. Els fitxers del mateix tipus s'agrupen, ordenats per nom.

Última modificació

Ordena per la data i l'hora en què s'ha canviat un fitxer per última vegada. Ordena des del més antic al més recent per defecte.