Navegació per teclat

Aquesta pàgina detalla la navegació per teclat per a les persones que no poden utilitzar un ratolí o un altre dispositiu apuntador, o que vulguin utilitzar el teclat tant com sigui possible. Per a les dreceres de teclat que són útils per a tots els usuaris, consulteu Dreceres de teclat útils.

Si no podeu utilitzar un dispositiu de senyalització com un ratolí, podeu controlar el punter del ratolí mitjançant el teclat numèric del vostre teclat. Veure Fer clic i moure el punter del ratolí usant el teclat numèric per a més detalls.

Navega per les interfícies d'usuari

Tab i

Ctrl+Tab

Moveu el focus del teclat entre els diferents controls. Ctrl+Tab es mou entre grups de controls, com ara des d'una barra lateral fins al contingut principal. Ctrl+Tab també pot sortir d'un control en ús Tab, com ara una àrea de text.

Manteniu premuda Maj per a moure el focus en ordre invers.

Tecles fletxa

Moure la selecció entre elements en un sol control, o entre un conjunt de controls relacionats. Utilitzeu les tecles de fletxa per a passar el focus entre botons en una barra d'eines, seleccioneu els elements des d'una vista en llista o d'icones, o seleccioneu un 'botó d'opció' d'un grup.

Ctrl+Tecles fletxa

En una vista en llista o d'icones, moveu el focus del teclat a un altre element sense canviar quin ítem està seleccionat.

Maj+Tecles fletxa

En una vista en llista o d'icones, seleccioneu tots els elements de l'element actualment seleccionat a un nou l'element seleccionat.

En una vista en arbre, els elements que tenen fills poden expandir-se o col·lapsar-se, per a mostrar o ocultar els fills: expandiu-los prement Shift+, i col·lapseu-los prement Maj+.

Espai

Activeu un element centrat, com ara un botó, una casella de selecció o un element de llista.

Ctrl+Espai

En una vista en llista o d'icones, seleccioneu o desseleccioneu l'element seleccionat sense desseleccionar els altres elements.

Alt

Mantingueu premuda la tecla Alt per a revelar els acceleradors: lletres subratllades en els elements del menú, botons i altres controls. Premeu Alt la tecla subratllada per a activar un control, tal com si fes clic a sobre.

Esc

Sortiu d'un menú, finestra emergent, commutador o finestra de diàleg.

F10

Obriu el primer menú a la barra de menú d'una finestra. Utilitzeu les tecles de fletxa per a navegar pels menús.

Súper+F10

Obriu el menú de l'aplicació a la barra superior.

Maj+F10 o

Menú

Mostra el menú contextual de la selecció actual, com si hagués fet clic amb el botó dret.

Ctrl+F10

Al gestor de fitxers, apareix el menú contextual de la carpeta actual, tal com si hagués fet clic dret al fons i no en cap element.

Ctrl+Re Pàg

i

Ctrl+Av Pàg

En una interfície amb pestanyes, canvieu a la pestanya a l'esquerra o a la dreta.

Navega per l'escriptori

Alt+F1 o la

tecla Súper

Canviar entre la vista general d'Activitats i l'escriptori. A la visita general, comenceu a escriure per a cercar instantàniament les vostres aplicacions, contactes i documents.

Súper+Tab

Canvieu ràpidament entre finestres. Manteniu premuda la tecla Maj per a l'ordre inversa.

Súper+`

Canvieu entre finestres de la mateixa aplicació, o des de l'aplicació seleccionada fer Súper+Tab.

Aquesta drecera utilitza ` als teclats dels EUA, quan la tecla ` està sobre el Tab. A tots els altres teclats, la drecera és Súper més la tecla que està sobre Tab.

Ctrl+Alt+Tab

Doneu el focus del teclat a la barra superior. A la vista general d'Activitats, canvieu el focus del teclat entre la barra superior, el tauler, la vista general de les finestres, la llista d'aplicacions, el camp de cerca i la safata de missatges. Utilitzeu les tecles de fletxa per a navegar.

Súper+Re Pàg

i

Súper+Av Pàg

Canvieu entre espais de treball.

Alt+F6

Cicle a través de finestres en la mateixa aplicació. Mantingueu premuda la tecla Alt i premeu F6 fins que la finestra que vulgueu es ressalti i, a continuació, deixeu anar Alt. Això és similar a la funció Alt+`.

Alt+Esc

Cicle a través de totes les finestres obertes en un espai de treball.

Súper+V

Obriu la llista de notificacions. Premeu Esc per a tancar-la.

Finestres de navegació

Alt+F4

Tanqueu la finestra actual.

Alt+F5 o Súper+

Restaurar una finestra maximitzada a la mida original. Utilitzeu Alt+F10 per a maximitzar. Alt+F10 ambdues maximitzen i restableixen.

Alt+F7

Moure la finestra actual. Premeu Alt+F7, a continuació, utilitzeu les tecles de fletxa per a moure-la. Premeu Retorn per a acabar de moure-la, o Esc per a tornar-lo al seu lloc original.

Alt+F8

Canvia la mida de la finestra. Premeu Alt+F8, ta continuació, utilitzeu les tecles de fletxa per a modificar-ne la mida. Premeu Retorn per a acabar, o Esc per a tornar-lo al seu lloc original.

Maj+Súper+Re Pàg

i

Maj+Súper+Av Pàg

Moure la finestra actual a un altre espai de treball.

Maj+Súper+

Moure la finestra actual un monitor a l'esquerra.

Maj+Súper+

Moure la finestra un monitor a la dreta.

Alt+F10 o Súper+

Maximitzar una finestra. Premeu Alt+F10 o Súper+ per a restaurar una finestra maximitzada a la mida original.

Súper+H

Minimitzar una finestra.

Súper+

Maximitzar una finestra verticalment a la part esquerra de la pantalla. Torneu a prémer per a restaurar la finestra a la mida anterior. Premeu Súper+ per a canviar de costat.

Súper+

Maximitzar una finestra verticalment a la part dreta de la pantalla. Torneu a prémer per a restaurar la finestra a la mida anterior. Premeu Súper+ per a canviar de costat.

Alt+Espai

Mostrar el menú de la finestra, com si haguéssiu fet clic dret a la barra de títol.