Preferències del gestor de fitxers

Podeu controlar si feu un sol clic o feu doble clic, com es gestionen els fitxers de text executables i el comportament de la paperera. Feu clic al botó de menú a la cantonada superior dreta de la finestra, seleccioneu Preferències, i aneu a la secció General.

Comportament

Acció per a obrir els elements

Per defecte, fent un clic se selecciona un fitxer i fent un doble clic s'obre. En el seu lloc, podeu triar que els fitxers i les carpetes s'obrin quan feu un clic. Quan feu servir el mode d'un sol clic, podeu mantenir premut el botó Ctrl mentre feu clic per a seleccionar un o més fitxers.

Fitxer de text executable

Un fitxer de text executable és un fitxer que conté un programa que podeu executar. Els permisos del fitxer també han de permetre que el fitxer s'executi com a programa. Els més comuns són els scripts Shell, Python i Perl. Aquestes tenen extensions .sh, .py i .pl, respectivament.

Els fitxers de text executables també s'anomenen scripts. Tots els scripts a la carpeta ~/.local/share/nautilus/scripts apareixerà al menú contextual per a un fitxer sota el Script submenú. Quan un script s'executa des d'una carpeta local, tots els fitxers seleccionats s'enganxaran al script com a paràmetres. Per a executar un script en un fitxer:

1. Navegar a la carpeta desitjada.

2. Seleccioneu el fitxer desitjat.

3. Feu clic amb el botó dret al fitxer per a obrir el menú contextual i seleccioneu la seqüència que desitgeu executar des del menú Scripts.

Un script no passarà cap paràmetre quan s'executi des d'una carpeta remota, com ara una carpeta que mostra contingut web o ftp.