Preferències de les columnes de la llista de fitxers

Hi ha diverses columnes d'informació que podeu mostrar a la vista de llista Fitxers. Feu clic amb el botó dret a una capçalera de columna i seleccioneu o desseleccioneu quines columnes s'han de veure.

Nom

El nom de carpetes i fitxers.

La columna Nom no es pot ocultar.

Mida

La mida d'una carpeta es dona com la quantitat d'elements que conté. La mida d'un fitxer es proporciona en bytes, KB o MB.

Tipus

Es mostra com a carpeta, o tipus de fitxer com ara document PDF, imatge JPEG, àudio MP3 i més.

Modificat

Dona la data de la darrera vegada que es va modificar el fitxer.

Propietari

El nom de l'usuari al qual pertany la carpeta o el fitxer.

Grup

El grup al qual pertany el fitxer. Cada usuari normalment està en el seu propi grup, però és possible que hi hagi molts usuaris en un sol grup. Per exemple, un departament pot tenir el seu propi grup en un entorn de treball.

Permisos

Mostra els permisos d'accés al fitxer. Per exemple, drwxrw-r--

• El primer caràcter és el tipus de fitxer.- significa fitxer regular i d significa directori (carpeta). Rarament es poden mostrar altres caràcters.

• Els següents tres caràcters rwx especifiquen permisos per a l'usuari propietari del fitxer.

• Els següents tres rw- especifiquen permisos per a tots els membres del grup propietaris del fitxer.

• Els darrers tres caràcters de la columna r-- especifiquen permisos per a tots els altres usuaris del sistema.

Cada permís té els significats següents:

• r: llegible, el que significa que podeu obrir el fitxer o la carpeta

• w: es pot escriure, el que significa que podeu desar-hi canvis

• x: executable, el que significa que podeu executar-lo si és un programa o fitxer de script, o podeu accedir a subcarpetes i fitxers si és una carpeta

• -: permís no establert

Tipus MIME

Mostra el tipus MIME de l'element.

Ubicació

El camí a la ubicació del fitxer.

Modificat - Hora

Dona la data i l'hora de la darrera vegada que es va modificar el fitxer.

Accedit

Dona la data o l'hora de la darrera vegada que es va modificar el fitxer.