Crear una connexió amb una IP fixa

La majoria de les xarxes assignen automàticament una Adreça IP i altres detalls a l'ordinador quan es connecta a la xarxa. Aquestes dades poden canviar periòdicament, però és possible que vulgueu tenir una IP fixa per a l'ordinador, de manera que sempre se sàpiga quina és la seva adreça (per exemple, si és un servidor de fitxers).

Per a donar a l'ordinador una adreça IP (estàtica) fixa:

1. Go to the desktop and start typing Network.

2. Feu clic a Xarxa per a obrir el quadre.

3. Cerqueu la connexió de xarxa que vulgueu tenir una adreça fixa. Feu clic al botó configuració al costat de la connexió de xarxa. Per a una connexió Wi-Fi, el botó configuració estarà situat al costat de la xarxa activa.

4. Seleccioneu la pestanya IPv4 o IPv6 i canvieu el Mètode a Manual.

5. Escriviu l'Adreça IP i la Passarel·la, així com la màscara de xarxa adequada.

6. A la secció DNS, canvieu Automàtic a OFF. Introduïu l'adreça IP del servidor DNS que voleu utilitzar. Introduïu adreces de servidors DNS addicionals utilitzant el botó +.

7. A la secció Rutes, canvieu Automàtic a OFF. Introduïu l'Adreça, Màscara de xarxa, Passarel·la i Mètrica de la ruta que vulgueu utilitzar. Introduïu rutes addicionals utilitzant el botó +.

8. Feu clic a Aplica. La connexió de xarxa hauria de tenir ara una adreça IP fixa.