Què és una adreça MAC?

Una adreça MAC és l'identificador únic assignat pel fabricant a una peça de maquinari de xarxa (com una targeta sense fil o una targeta ethernet). MAC significa Media Access Control, i cada identificador està pensat per a ser únic per a un dispositiu en particular.

Una adreça MAC consta de sis conjunts de dos caràcters, cadascun separats per dos punts. 00:1B:44:11:3A:B7 és un exemple d'adreça MAC.

Per a identificar l'adreça MAC del vostre propi maquinari de xarxa:

1. Go to the desktop and start typing Network.

2. Feu clic a Xarxa per a obrir el quadre.

3. Seleccioneu quin dispositiu, Wi-Fi o Amb fil, des del quadre esquerre.

L'adreça MAC del dispositiu connectat es mostrarà com l'Adreça del maquinari a la dreta.

Feu clic al botó configuració per a veure l'adreça MAC del dispositiu sense fil que es mostra com a l'Adreça del maquinari al quadre Detalls.

A la pràctica, és possible que hàgiu de modificar o «falsejar» una adreça MAC. Per exemple, alguns proveïdors de serveis d'Internet poden requerir que s'utilitzi una adreça MAC específica per a accedir al seu servei. Si la targeta de xarxa deixa de funcionar, i heu l'heu de canviar per una targeta nova, el servei ja no funcionarà. En aquests casos, hauríeu de falsejar l'adreça MAC.