Connectar a una VPN

Una VPN (o Xarxa Virtual Privada) és una forma de connectar-se a una xarxa local a través d'Internet. Per exemple, diguem que voleu connectar-vos a la xarxa local al lloc de treball mentre feu un viatge de negocis. Trobeu una connexió a Internet en algun lloc (com en un hotel) i després connecteu-vos a la vostra VPN del vostre lloc de treball. Seria com si estiguéssiu directament connectat a la xarxa en el treball, però la connexió de xarxa real seria a través de la connexió a Internet de l'hotel. Aquestes connexions usualment estan xifrades per a evitar que la gent accedeixi a la xarxa local a la qual us esteu connectant sense iniciar sessió.

Hi ha diversos tipus de VPN. És possible que hàgiu d'instal·lar un programari addicional en funció del tipus de VPN a on us connecteu. Coneixeu els detalls de la connexió de qui estigui a càrrec de la VPN i consulteu quin client VPN necessiteu utilitzar. A continuació, aneu a l'aplicació d'instal·lació de programari i cerqueu el paquet NetworkManager que funciona amb la vostra VPN (si existeix) i instal·leu-lo.

Si no hi ha cap paquet NetworkManager per al vostre tipus de VPN, probablement haureu de descarregar i instal·lar algun programari de client de la companyia que proporciona la VPN. Probablement haureu de seguir unes instruccions diferents per a aconseguir que funcioni.

Per a configurar la connexió VPN:

1. Go to the desktop and start typing Network.

2. Feu clic a Xarxa per a obrir el quadre.

3. A la part inferior de la llista de l'esquerra, feu clic al botó + per a afegir una nova connexió.

4. Trieu VPN a la llista d'interfícies.

5. Trieu quin tipus de connexió VPN té.

6. Ompliu els detalls de la connexió VPN i, a continuació, quan hàgiu acabat, premeu Afegeix.

7. Quan hàgiu acabat de configurar la VPN, obriu el menú del sistema des del costat dret de la barra superior, feu clic a VPN OFF i seleccioneu Connecta. Haureu d'introduir una contrasenya per a la connexió abans d'establir-la. Un cop realitzada la connexió, veureu una icona amb forma de cadenat a la barra superior.

8. Esperem que us connecteu correctament a la VPN. En cas contrari, és possible que hàgiu de marcar dues vegades la configuració de VPN que heu introduït. Podeu fer això des del quadre Xarxa que heu utilitzat per a crear la connexió. Seleccioneu la connexió VPN de la llista i, a continuació, premeu el botó configuració per a revisar la configuració.

9. Per a desconnectar-se de la VPN, feu clic al menú del sistema a la barra superior i feu clic a Apaga sota el nom de la vostra connexió VPN.